Close
Skip to content

A MarketingNerd bemutatása

Máté Noémi vagyok, civilben szabálykövető ember, aki éjjel kettőkor sem megy át a piros lámpán, de bizonyos dolgokban lázadó, aki csakazértse csinálja úgy, ahogy kellene.

Például most egy nagyon formális szöveget kellene írnom első bejegyzésnek, ami sok-sok információt ad a szakmámmal kapcsolatban, tanítanom kellene és infót átadnom már korán reggel, szinte éhgyomorra is, hogy mindenki, aki a blogra látogat, azonnal rájöjjön, hogy miért is vagyok én a legokosabb és legfényesebb hajú marketinges a világon.

De ha így tennék, az nem én lennék. Introvertált vagyok, úgyhogy amikor új társaságba keveredek, először csak figyelek, majd ha valaki megszólít, akkor zavartan kezdek el beszélni és kínos mondatok is elhagyják a számat lányos zavaromban. Aztán másodjára már nem így lesz, de elsőre ez van.

A tankönyvi viselkedés az lenne, ha most egy csodás szöveget írnék, mert azt mondják az okosok, hogy csak úgy lesz szupermenő ügyfelem, ha nem lányosan csacsogok és nem úgy írok, ahogy beszélek. Van, aki szerint így komolytalannak tűnök. Lehet, hogy így van. De eredetileg bölcsész vagyok, az írás valaha fontos szerepet töltött be az életemben és emiatt azt gondolom, hogy fontos, hogy az ember úgy írjon, ahogy jön magától, nem pedig ahogy az az elvárás.

Grafika: Especial Design

Ennek egy keresőoptimalizált bejegyzésnek kellene lennie, hiszen azt tanítom, hogy ha szeretnénk a Google-ből az oldalra irányítani az embereket, akkor fontos, hogy egy szöveg ténylegesen SEO tudatosan íródjon.

Van, aki szerint komolytalannak tűnök a cserfeskislányos szófordulataimmal, mások viszont a konzultáció negyedik percében félbeszakítanak, hogy elmondják, a 4 perc alatt több hasznos tanácshoz jutottak, mint az előző marketingesüknél 4-5 alkalom alatt. És amikor ilyet hallok, elfelejtem az intelmeket, hogy milyennek kellene lennem írásban.

Hiszek abban, hogy sikeres lehet az ember akkor is, ha önmaga marad. Sőt, akkor igazán. Különösen abban az esetben, ha szolgáltatást kínál. Nálam az emberek általában szeretik, hogy nem feszengünk az első alkalommal sem, nem vagyok karót nyelt és álkomolykodó valaki. Ettől még tudás van a fejemben, amit nem félek átadni.

Ha te sem félsz attól, hogy önmagad légy, tőlem sem kell rettegned.

Attól, hogy néha nem követem a szabályokat, még tisztában vagyok azokkal. És azzal is, a te vállalkozásod esetén melyik szabályok, amiket tényleg érdemes követni és melyik az, ami felesleges küzdelem és kihagyható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *